Údržba komerčných kuchynských spotrebičov

Kuchyňa je srdcom reštaurácie a ak sa niečo pokazí, môže to byť pre zákazníkov nepríjemné a pre vlastníkov nebezpečné. Ak sa pokazí základné kuchynské vybavenie, firma môže pocítiť straty v dôsledku zníženého predaja a nespokojnosti zákazníkov.

Spísali sme pre vás tipy, ktoré vám pomôžu držať kuchyňu v kondícii, šetriť peniaze a čas. Tak čítajte!

Čisté spotrebiče

Pravidelné čistenie všetkých spotrebičov v kuchyni vašej reštaurácie je jednou z najjednoduchších, ale najdôležitejších vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste zaistili ich funkčnosť. Potravinové častice a baktérie, ktoré zostali na povrchoch, sa môžu stať horľavými, čo predstavuje nebezpečie pre zamestnancov. Okrem toho sa tieto nečistoty môžu dostať do jedla, čo je nebezpečné pre zákazníkov.

Pravidelná údržba zariadení

Možno sa pýtate prečo. Dôvody sú však jasné:

Každý typ strojového zariadenia, aj kuchynské spotrebiče, potrebujú pravidelnú údržbu, aby sa zabezpečilo ich správne fungovanie. Ak zanedbáte údržbu, môže to viesť k nákladnejším a nebezpečnejším problémom, než len očakávanému znehodnocovaniu spotrebiča v čase. Nechajte si kuchyňu raz ročne skontrolovať alebo opraviť profesionálom, ktorý sa špecializuje na servis reštauračného vybavenia a inštaláciu kuchynských spotrebičov. Je to lacnejší variant.

Pravidelná kontrola unikania látok

Malý únik látky nie je zvyčajne veľký problém, ale pravdepodobnosť nehody je stále prítomná.
Malý únik oleja sa môže pri vystavení otvorenému ohňu vznietiť. Preto je dobré si uvedomiť, že oprava chybného zariadenia bude lacnejšia ako výmena celej reštaurácie.

Okrem tekutín môže unikať aj plyn - oxid uhoľnatý je smrtiaci plyn, ktorý sa môže hromadiť v kuchyniach. Uistite sa, že z vášho sporáka alebo rúry neuniká alebo nainštalujte detektory oxidu uhoľnatého pod kapotu vašich spotrebičov, aby ste sa uistili, že nedochádza k úniku. Je tiež dôležité uistiť sa, že vaše vetracie otvory fungujú správne, aby mohol uniknúť vzduch a zabrániť hromadeniu tohto nebezpečného plynu vo vašej kuchyni.

Ako sa zbaviť hrdze z kuchynských spotrebičov alebo nábytku?

V tomto videu je porovnaná účinnosť troch prípravkov použitých na vyčistenie pece, ktorá podlieha korózii. Uvidíte, že naozaj záleží na správnom výbere čistiaceho prostriedku.

Ak povrch nechcete poškrabať, nepoužívajte drátenku ani nôž. Použite prípravok na odstránenie hrdze. Berte na vedomie, že je vždy lepšie aplikovať ho v otvorenom priestore (vonku), s použitím ochrany dýchacích ciest.

Detailnejšie o čistení nerezových povrchoch v ďalšom článku.