Zváranie nerezovej ocele

Je rozdiel vo zváraní ocele a zváraní nehrdzavejúcej ocele, ktorá sa nachádza hojne v každej komerčnej kuchyni. Je tiež úplne odlišné od zvárania častí auta v garáži. Gastservis sa špecializuje na zváranie ocele metódou TIG.

Výhody nehrdzavejúcej ocele?

Je známa svojou zvýšenou odolnosťou voči korózii a použitím tam, kde sa používajú relatívne agresívne čistiace prostriedky, napríklad v kuchyniach. Keďže nekoroduje, má dlhú životnosť a dá sa ľahko umyť. Ale aj odolný kus spotrebiča, stola alebo nástroja vyrobeného z tohto materiálu sa môže zlomiť. Vtedy môže nastať problém nájsť opravára, ktorý by zváraním poškodený materiál vrátil do pôvodnej formy.

Nehrdzavejúca oceľ sa zvára ťažšie, pretože sa od nej často očakáva na pohľad pekná forma bez výčnelkov a drsnosti. Dôvodom je, že pri zváraní je oceľ vystavená nadmernému teplu a môže sa vplyvom tejto teploty deformovať. Rovnaké nebezpečie hrozí aj počas jej chladnutia.

Poškodená oceľ vo vašej kuchyni zvýhodňuje profesionálnych zváračov, ktorých si môžete objednať cez Gastservis. Naše dlhoročné skúsenosti vám predvedieme zváraním metódou TIG.

Zváranie v priemyselnej kuchyni.

Zváranie metódou TIG

Tento druh zvárania je známy svojou presnosťou, a preto sa používa pri povrchoch, ktoré vyžadujú čisté a kontrolované zvary. Najmä pri menej odolných materiáloch, ako sú tenké zliatiny nehrdzavejúcej ocele.

Hoci sa zváraním metódou TIG dajú "modelovať" krásne zvary, je to zároveň najpomalší proces zvárania. Vyžaduje si skúseného zvárača s vynikajúcou technikou. Riziko deformácie zváraného materiálu je pri nich nižšie. Pri zváraní metódou TIG sa zvar chráni ochrannou atmosférou inertného plynu Argón.

V Gastservise odborníkov zaručene nájdete.

Objednať Gastservis